6 planten voor in je slaapkamer

6 planten voor in je slaapkamer

Naast dat het er natuurlijk leuk uitziet hebben slaapkamerplanten veel voordelen voor je gezondheid. Ze verhogen de vochtigheidsgraad in de slaapkamer, waardoor je minder last hebt van luchtwegeninfecties en luchtwegirritaties. Sommige planten kunnen de lucht zelfs zuiveren. Hoe dan? Doordat ze via hun bladeren schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en deze afbreken. Hierbij wordt CO2 omgezet in zuurstof en dit brengt de waterdamp in de lucht die de hogere vochtigheidsgraad veroorzaakt. Naast het verbeteren van de luchtkwaliteit zorgen planten voor minder stress en een fijne natuurlijke geur.

Kortom, genoeg redenen om planten naar je slaapkamer te halen. Met name de volgende 8 planten zouden een must zijn voor de slaapkamer.

Jasmijn

Jasmijn zou een positief effect hebben op je nachtrust en wordt daarom veel gebruikt als natuurlijk slaapmiddel. De luchtverfrisser kan het huis uit, want de bloemetjes van de jasmijn ruiken heerlijk. Daarnaast zou de geur van jasmijn je overdag alerter en productiever maken.

Lavendel

Grote kans dat je de geur van lavendel wel kent. Door de heerlijke geur van deze plant wordt hij veel gebruikt in zeep, shampoo en parfum. De geur heeft nog een positieve werking: het heeft een rustgevend effect en helpt tegen slapeloosheid.

Gerdenia

De gardenia is een echte powerplant en heeft volgens verschillende studies hetzelfde effect als het slaapmiddel valium. Groene vingers zijn een must, want deze beauty vraagt wel wat verzorging.

Aloë Vera

De aloë vera-plant is goed voor zo’n beetje alles. Het drinken van aloë vera-siroop is goed voor je darmen en een aloë vera-crème verkoelt een verbrande huid. Daarnaast verwijdert de plant chemische stoffen uit de lucht en geeft hij ’s nachts zuurstof af, wat perfect is voor een gezonde nachtrust.

Klimop

De klimop is de echte winnaar als het gaat om de luchtzuivering. De plant is zelfs door de NASA Schone Lucht studie verkozen tot de meest luchtzuiverende plant. Hij filtert allergenen uit de lucht en is daardoor erg fijn voor mensen met astma. Daarnaast is hij super makkelijk te onderhouden (handig voor de mensen zonder groene vingers onder ons).

Gouden pothos

De gouden pothos staat ook op de eerder genoemde NASA-lijst en staat bekend om zijn krachtige luchtzuiverende werking. Hij heeft maar weinig verzorging nodig en doet het prima in een wat koudere of donkere omgeving, zoals je slaapkamer.

Terug naar Slaapadvies