Pocketvering of traagschuim? Wat is een goed matras?

Pocketvering of traagschuim? Wat is een goed matras?

Voor een goede nachtrust is een goed matras heel belangrijk. Iedereen heeft een andere lichaamsbouw en persoonlijke slaapvoorkeur. Zo vind de een het fijn om een traagschuim matras te liggen, terwijl de ander de voorkeur geeft aan een pocketveer matras. Maar wat betekenen al deze termen en wat is daadwerkelijk een goed matras?

De basis

Bij het kiezen van een matras is het altijd goed om te weten wat voor ondersteuning je nodig hebt. Je kunt matrassen categoriseren in twee typen: schuimmatrassen en veermatrassen. Heb je vaak last van gevoelige spieren en gewrichten? Dan is het aan te raden om naar een schuimmatras op zoek te gaan, want dat is een matras dat zich vormt naar je lichaam en daardoor je lichaam ontlast. Wanneer je meer behoefte hebt aan goede ondersteuning van de wervelkolom, dan is een veermatras een goede optie.

Veermatrassen

Onder de veermatrassen vallen de pocketveermatrassen. Deze bestaan uit honderden pocketveren die verpakt zijn in zakjes (pockets) en daardoor onafhankelijk van elkaar bewegen. Hierdoor bieden ze een goede ondersteuning daar waar je het nodig hebt. Door de open structuur zijn pocket matrassen koele, goed ventilerende matrassen waardoor dit type matras zeer geschikt is voor de warme slapers en voor mensen die overmatig transpireren gedurende de nacht.

Schuimmatrassen

Schuimmatrassen zijn onderverdeeld in diverse soorten matrassen: latex, polyether, koudschuim en traagschuim. Polyether is een anti-allergische en duurzame schuimsoort. Dit matras ligt vrij stevig en is zeer geschikt voor bijvoorbeeld kinderbedden. Een latex matras zorgt voor optimale lichaamsondersteuning en heeft een natuurlijke veerkracht. Matrassen van traagschuim vormen zich helemaal naar je lichaam en verlagen de lichaamsdruk. Dit matras is dan ook een aanrader voor mensen met gevoelige spieren en gewrichten. Koudschuim is het meest innovatieve schuim van dit moment en ideaal om matrassen van te maken. Koudschuim is flexibel en elastisch waardoor het bijzonder veel ondersteuning biedt maar ook veel comfort. Het comfort van koudschuim komt vooral door de hoge elasticiteit maar ook door de goede ventilatie. Doordat de celstructuur van koudschuim volledig open is vindt er goede ventilatie plaats. Hierdoor blijft het matras droger en ook frisser.

Het beste van twee werelden

Een perfect matras is gewoonweg vervaardigd van de beste materialen. Bij Perzona hoef je gelukkig niet langer te kiezen tussen de goede ondersteuning van een pocketvering of een drukverlagend matras. Perzona combineert het beste van alle matrassoorten in één matras: het hybride matras, de combinatie van traagschuim en een pocketveren matras. De hoogwaardige materialen van onze matrassen bestaan uit verschillende lagen: een toplaag van Triple F-foam (Fast, Fit & Fresh), een nieuwe standaard op het gebied van drukverlagend slapen. Het reageert snel op je bewegingen tijdens het slapen en zorgt voor een uitstekende ventilatie. De middenlaag bevat het Tube Layer System die voor je persoonlijke ondersteuning zorgt dankzij de instelbare tubes. Onderlaag: Adaptive Multi Springs, het verenpakket bevat verschillende diameters die opgedeeld zijn in 7 ergonomische zones voor een optimaal aanpassingsvermogen. Volledig op elkaar afgestemd zodat er een nachtrust ontstaat die helemaal bij jou past.

Wil jij ervaren hoe het is om op een hybride – combinatie van traagschuim en pocketveren – matras dat volledig is afgestemd op jouw lichaam door middel van de verstelbare tubes te liggen? Maak dan een afspraak voor een MyScan meting en configureer samen met jouw slaapadviseur jouw persoonlijke, op maat gemaakte matras.

Terug naar Slaapadvies