Haal de lente in de slaapkamer!

Haal de lente in de slaapkamer!

Het is lente! En nu niet alleen officieel wat betreft de datum, maar ook wat betreft het mooie weer van de afgelopen dagen. Het zonnetje steekt regelmatig de neus tussen de wolken door en je voelt de lente overal om je heen. Totdat je in de slaapkamer komt… Op je bed ligt een dubbel dekbed met een prachtig mooi, maar heel winters dekbedovertrek en voor de ramen hangen zware gordijnen. En het minste is misschien nog wel de aanblik van al die donkere kleuren die zó niet dat lentegevoel bij je omhoog halen. En jij wilt nu juist genieten van die voorjaarssferen. Dus, wat is het plan van aanpak?

Lente

Yeah! De winter eruit en de lente er in! Hoe je dat doet? Simpel. Als eerste pak je het bed aan. Dat winterse dekbed gooi je enthousiast de kast weer in en dat ene luchtige dunne dekbed is na wat afstoffen helemaal klaar voor het komende seizoen. Natuurlijk hoort daar wel een mooi voorjaarsdekbedovertrek omheen met lichte, zomerse kleuren.

Eens in de zoveel tijd heeft de slaapkamer in huis een grote schoonmaak nodig. Dan zie je gelijk een blijvend resultaat. ’s Nachts verliest je lichaam huidschilfers, vocht en andere zaken die alles wat in je matras zit voedt. Een gezonde nachtrust kan alleen maar in een gezonde slaapomgeving. Een voorjaarsschoonmaak is dus de boodschap.

Terug naar Slaapadvies