Wat doe je tegen rugpijn?

Wat doe je tegen rugpijn?

Iedereen heeft wel eens last van rugklachten, vooral op latere leeftijd komt dit steeds vaker voor. 80% van de Nederlanders heeft wel eens last van een zeurende of stekende pijn. Soms zelfs met uitstraling naar de benen en billen. Om hier vanaf te komen, moet je wel weten wat de oorzaak van de pijn is. En dat is soms nog niet makkelijk. Was het een verkeerde beweging? Is de rug overbelast, bijvoorbeeld door sporten? Of is je houding (in bed) soms niet goed?

Wat doe je tegen rugpijn?

Allereerst is je houding belangrijk. In de rug bevindt zich de wervelkolom. Het is de steunpilaar van het lichaam en geeft je lichaam vorm. Wanneer je zit, is de belasting op je wervelkolom 40% groter dan staand. Een goede stoel – ook tijdens het werk – is dan ook heel belangrijk. Maar wist je dat wanneer je op bed ligt, je de rug zelfs 50% minder kan belasten dan staand? Kortom; wil je de rug ontlasten, dan is in principe liggen het beste, vervolgens staan en tot slot pas zitten. Dit alles uiteraard wel in een goede houding.

Een goed matras voor rugklachten

In een ideale situatie ligt het lichaam ‘s nachts in de juiste houding, zodat de rug kan herstellen van de inspanning van overdag. De wervelkolom hoort mooi recht te liggen. Een slechte houding door bijvoorbeeld een te zacht of een te hard matras, kan ervoor zorgen dat de tussenwervelschijven in je rug niet goed herstellen. Hierdoor kunnen ze overdag minder goed hun rol als steunpilaar uitoefenen. Met behulp van ons MyScan meetsysteem maken we een 3D-meting van je lichaam. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke slaapvoorkeur en lichaamsbouw. Onze matrassen zijn voorzien van het Tube Layer System, met tien of veertien instelbare tubes. De uitslag van de 3D-scan bepaalt vervolgens de stevigheid van deze tubes en wordt zo volledig op jouw lichaam afgestemd, zodat je precies díe ondersteuning krijgt die jij nodig hebt.

Maak een afspraak voor een MyScan meting en configureer samen met jouw slaapadviseur jouw persoonlijke, op maat gemaakte matras.

Terug naar Slaapadvies