Ontdek de betekenis van je droom

Ontdek de betekenis van je droom

De gemiddelde mens spendeert zes jaar van z’n leven aan dromen. Een groot deel daarvan zijn terugkerende dromen. Droom jij regelmatig dat je tanden eruit vallen of dat je naakt bent in een openbare ruimte? Deze dromen hebben een betekenis, sommige zelfs meerdere. Het is aan jou te bepalen welke van toepassing is op je eigen situatie.

Je valt

Dit kan betekenen dat je het idee dat je ergens de controle over verliest of dat je je te stevig vasthoudt aan iets dat je eigenlijk los moet laten.

Je bent naakt

Naakt zijn staat voor kwetsbaarheid. Naakt zijn in een droom komt het meest voor als er een belangrijke verandering in je leven plaatsvindt: je begint aan nieuwe baan, je bent net verhuisd, je hebt een nieuwe liefde.

Je tanden vallen uit

Tanden staan voor hoe zelfverzekerd je je voelt. Als ze uitvallen, twijfel je waarschijnlijk aan je eigen kunnen of voel je je onzeker over dat nieuwe kapsel dat je je hebt laten aanmeten.

Je komt onvoorbereid op een examen

Dromen waarin je bang bent voor een examen of test, waarin je de stof niet beheerst of er niet in slaagt naar behoren te functioneren betekent meestal dat je nerveus bent voor een aankomende verandering of gestrest bent over te veel verantwoordelijkheden hebben. Het kan ook een teken zijn dat je last hebt van faalangst.

Je bent te laat op een belangrijke afspraak

Dit is een teken dat je het wat rustiger aan moet doen in het echte leven. Consistent te laat komen in je dromen betekent dat je te veel op je bord hebt en het moeilijk vindt te jongleren met alle taken en verantwoordelijkheden.

Je gaat vreemd

Als je in je droom seks hebt met iemand anders dan je geliefde kan dat duiden op een heimelijk verlangen naar die ander of op onvrede over je partner. Soms onthullen dromen iets over je seksleven waarvan je je niet eens bewust was. Tot wat voor soort persoon voel je je bijvoorbeeld aangetrokken in je droom? Hoe sta je tegenover die ontmoeting? Seksuele dromen zijn een manier om je alter ego, het verborgen deel van jezelf, te leren kennen.

Je wordt achtervolgd

Als je dit vaak droomt, ben je waarschijnlijk een uitsteller. Je weet heel goed dat je nog een klus staat te wachten, maar die blijf je maar voor je uit schuiven. Dat veroorzaakt stress, wat zich vertaalt naar het gevoel dat iets of iemand je op de hielen zit.

Ben je benieuwd naar de betekenis van meerdere dromen? Op deze site kun je de betekenis van maar liefst 1511 dromen ontdekken. Het heeft zelfs een zoekfunctie waarmee je kan zoeken op het onderwerp van jouw droom.

Terug naar Slaapadvies